Er was eens ..

 

Een onderneemster, die al jarenlang keihard werkte aan haar bedrijf, en toch niet kon bereiken wat ze graag wilde bereiken.

Namelijk .. voldoende geld verdienen met haar onderneming, zodat ze op eigen benen kon gaan staan, werken met plezier, en daarnaast ook nog ruimte om te kunnen genieten van het leven!

Ze ploeterde en ploeterde, en had ook wel  klanten en inkomsten, maar veel te weinig om haar rekeningen te kunnen betalen. Laat staan om leuke dingen te gaan doen.
Jaar in, jaar uit, ging ze zo door, en ze raakte hoe langer hoe meer gefrustreerd.
Alle tips die ze kreeg had ze al uitgeprobeerd, het reservepotje was leeg, haar omgeving geloofde er niet meer in, zij zelf eigenlijk ook niet meer, en ze stond op het punt om het op te geven.
Haar onderneming, haar passie, haar droom ..

Wat haar nog het meest frustreerde, was niet eens dat ze haar bedrijf niet van de grond kreeg, maar meer dat ze er haar vinger niet op kon leggen waarom het niet liep zoals ze wilde ..
Alles had ze er aan gedaan, alles had ze uitgeprobeerd. Hoe kon het dan, dat haar niet lukte, wat haar collega’s wel leek te lukken!

Ik ging met haar in gesprek, en stelde wat vragen ..

Nadat ze verteld had wat ze wilde vertellen, en ik aandachtig luisterde, stelde ik haar de volgende vraag: “Als je nu alsnog de kans kreeg om je ideale onderneming te creëren, hoe zou die er dan nu uitzien? Wat zou er anders zijn dan hoe je het tot nu toe hebt aangepakt?”

In eerste instantie bleef ze denken in onmogelijkheden, maar na wat aanmoediging van mijn kant, kwam ze los. En ze beschreef tot in detail wat er dan zou zijn ..
“Ik zou leuke klanten hebben, waar ik energie van krijg. Klanten die gewoon betalen, en niet moeilijk doen over het bedrag dat ik reken. Ik zou me vooral bezig houden met mijn expertise, en met de dingen die ik leuk vind, waar ik energie van krijg. En de administratie zou ik uit handen geven. En ook het bijhouden van mijn website, en ander technisch gedoe waar ik niet goed in ben, zouden anderen voor mij doen.
En .. ik zou een spar-maatje hebben, met wie ik kan delen, het over mij klanten kan hebben, en met wie ik af-en toe samenwerk ..

Af en toe keek ik opzij, en zag dat haar gezicht steeds meer ging stralen. Het was voel- en merkbaar dat ze er zelf in begon te geloven.
Toen vroeg ik haar: “En wat zou je vandaag kunnen doen, als eerste stap, om deze prachtige droom te verwezenlijken? Wat heb je tot nu toe niet, of veel te weinig gedaan, om dit werkelijkheid te kunnen laten worden?”
Het was duidelijk, voor ons allebei. Ze pakte haar telefoon, en belde een bevriende collega: “Hoi, met mij. Zou je me alsjeblieft willen helpen met mijn onderneming? Ik kan het niet alleen, en ik zou er graag met jou binnenkort over willen praten.”
De dagen erna vroeg ze hetzelfde aan haar partner. En haar vriendin. Ze vroeg om hulp, en liet haar kwetsbaarheid zien.

Toen ik haar twee maanden later weer ontmoette, zag ik een vrouw, die weer vol energie bezig was met haar bedrijf. Ze was weer gaan geloven in haar eigen succes. Ze werkte samen met een partner, die net zoals zij behoefte had aan een maatje.
Ze straalde, en toen ik haar vroeg wat voor haar het verschil heeft gemaakt, antwoordde ze: “Ik sprak uit wat mijn behoefte was, en ik vroeg om hulp ..”

 

“If you can dream it, you can do it!”

 

Lijkt het jou ook wat om eens te sparren, en te delen wat er speelt binnen jouw onderneming?
Een spiegel voorgehouden te krijgen zodat je weer weet waar je staat? En wat je nodig hebt?
Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen?

Vraag dan een Focus-gesprek aan!

Want al moet je het wel zelf doen, je hoeft het niet alleen te doen!

 

Laat een reactie achter