Video & Storytelling in Italië

4 dagen Italië!

15-19 april 2019

Voor wie is het bedoeld?

   - Voor jou als ondernemer die al langer weet dat je 'iets' met video wil gaan doen. Maar er steeds maar niet toekomt.
- Je wil een video (laten) maken om je verhaal te vertellen, maar je weet niet zo goed hoe en waar te starten, of je hebt je verhaal nog niet helder.
- Je hebt behoefte aan een paar dagen werken aan je onderneming met strakke focus, afgewisseld met 'La dolce fare niente ..'
- Of .. je wil zelf aan de slag met video op je smartphone!

Wat gaan we doen in de Italië-week Video & Storytelling?

Vertrek op 15 april

Alle deelnemers vertrekken gezamenlijk vanaf vliegveld  Weeze (Dusseldorf) naar Ancona*
Daar worden jullie door mij opgehaald.
Na ongeveer een uur rijden kom je aan op de trainings- en verblijflokatie.

Groepsgrootte: maximaal 5 personen

Terugreis: op 19 april 

 

Wat is jouw verhaal?

En hoe kan jij dit inzetten in je video's?
Samen gaan we helderheid creëren rondom jouw verhaal.

Wat heb jij anderen te leren?
Welke weg heb jij afgelegd? Waar ben jij uniek in?
Waarin mag jij zichtbaar worden?

Videoportret of Short Video

Van iedere deelnemer kan een Short Video gemaakt worden.
We streven erna, om dit in Italië te doen. Mocht dat niet haalbaar blijken, dan alsnog in Nederland.

Voor maximaal 2 deelnemers bestaat de mogelijkheid om een videoportret te laten maken.

Leren video opnemen en bewerken met je smartphone

Wil je zelf video's op gaan nemen?
Gedurende de week leer ik je om het zelf te doen.

Waar let je op bij de opname?
Handheld of statief?
Kijkrichting, licht, geluid, achtergrond, perspectief ..

Hoe kan je eenvoudig een video editen op je smartphone?

Werken aan je bedrijf

In de tijd dat er geen training wordt gegeven bestaat er de mogelijkheid om zelf, of samen met anderen, te werken aan je bedrijf.
Vooraf wordt gekeken waar je aan gaat / wil werken.

 

Genieten van de omgeving!

Bij werken hoort ook ontspanning.
Natuurlijk gaan we ook het mooie Italië verkennen!

Daarnaast zijn er voldoende momenten voor, als je dat wil, la dolce fare niente!
Oftewel .. het zalige niets doen!

 

 

Werken en 'La dolce fare niente' gaan prima samen!

Waarom in Italië?

De ervaring leert dat een paar dagen weg van huis uitermate geschikt is om iets nieuws te leren.
En om gefocust aan het werk te kunnen gaan.

Daarnaast is het veel leuker om in een klein groepje te kunnen werken aan je onderneming. Altijd wel iemand om mee te sparren, je vraag aan te stellen, of een video mee op te nemen.

En tja .. Italië ..
Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik er mijn hart aan verloren heb. Je zult gauw genoeg merken waarom.

De lokatie waar wij verblijven ligt in het prachtige Le Marche.
Een nog onontdekt authentiek stukje Italië.
Midden in de ongerepte natuur, aan de voet van het pittoreske dorpje Monsampolo del Tronto. En in de nabijheid van de zee en de bergen.

Om over het lekkere eten en drinken maar niet te spreken!

 

Over de omgeving ..

Een magische plek ..

Dag
Uur
Minuut
Seconde

Video & Storytelling in Italië!

€ 495,00
 • 4 dagen Italië Basic
 • incl. Masterclass Video & Storytelling
 • incl. logies en ontbijt
 • excl. overige maaltijden en vervoer
 • Prijzen zijn excl. btw

Video & Storytelling in Italië + Short Video

€ 595,00
 • 4 dagen Italië
 • incl. Masterclass Video & Storytelling
 • incl. Short Video (70,- korting t.o.v. prijs in NL!)
 • incl. logies en ontbijt
 • excl. overige maaltijden en vervoer
 • Prijzen zijn excl. btw

Video & Storytelling in Italië + Videoportret

€ 847,00
 • 4 dagen Italië
 • incl. Masterclass Video & Storytelling
 • incl. Videoportret (ruim 200,- korting t.o.v. prijs in NL!)
 • incl. logies en ontbijt
 • excl. overige maaltijden en vervoer
 • Prijzen zijn excl. btw

Mogelijke bijkomende kosten

zie FAQ
 • Vlucht Ryanair Weeze Ancona
 • Autohuur (gezamenlijk)
 • Lunch en diner

Nadat je hebt aangegeven dat je mee wil doen of interesse hebt, volgt een gesprek met mij. Samen kijken we welke optie het meest voor jou geschikt is. Hierboven aanmelden wil dus nog niet meteen zeggen dat je ook mee gaat. Je zit er dan dus ook nog niet officieel aan vast. 
Na de uiteindelijke aanmelding krijg je de overige informatie die je nodig hebt. 
Een paar weken voor vertrek komen we (het liefst live) allemaal samen zodat we vast kennis kunnen maken met elkaar. 

FAQ Video & Storytelling in Italië

Ja, ieder boekt zijn of haar eigen reis. Bij voorkeur neemt iedereen dezelfde vlucht. Dit mede ivm de transfer van het vliegveld naar de accomodatie. De exacte vluchtinformatie ontvang je direct nadat je geboekt hebt. Meestal geldt, hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.
Jazeker, dat is mogelijk. Weliswaar niet op de trainingslokatie, maar wel op een lokatie in de buurt. Graag denk ik met je mee.
Ja, beiden zijn van harte welkom!
Nee hoor, dat is niet van belang. Zelfs voor degenen die de Masterclass al eerder gevolgd hebben, of een video hebben laten maken, biedt het programma voldoende ruimte voor ontwikkeling.
Er zijn meerdere mogelijkheden. Op de trainingslokatie (zoals te zien op de video) zijn in totaal 2 slaapkamers voor 2 personen. En 1 slaapkamer voor 1 persoon (met bijbetaling van 75,- ex btw)
Afhankelijk van het aantal deelnemers, huren we 1 of 2 auto's. Waarbij ik 1 auto zal besturen, en iemand van jullie de andere. Vanzelfsprekend stemmen we dit van te voren af. De kosten voor de autohuur worden verrekend over de groep. Ik kom jullie ophalen van vliegveld Ancona, en breng jullie weer terug naar het vliegveld op vrijdag 19 april.
Maandagavond om 20.55 land je in Ancona. Best laat, daarom ga ik er vanuit dat je zelf je avondeten hebt genuttigd op het vliegveld Weeze, of eerder. Het is ruim een uur rijden naar de lokatie, en als we daar aankomen drinken we gezamenlijk nog wat voordat we ons bed opzoeken. En mocht je toch nog een beetje trek hebben, dan heb ik vast wel een lekkere anti-pasti voor je 😉 Iedere ochtend ontbijten we gezamenlijk met heerlijke verse en gezonde streekproducten. Heb je speciale wensen? Laat het me even weten, zodat we samen kunnen kijken wat we kunnen regelen. Op basis van de van te voren vastgestelde wensen wordt er een programma samengesteld. Vaak gezamenlijk, maar er is ook ruimte om je eigen tijd in te delen. Meestal zullen we 2 van de 3 dagdelen besteden aan de training / je werkdoelen / mogelijke opdrachten / het maken van video's. De lunch zal afhankelijk van het programma, of bij de accommodatie plaatsvinden (a 10,- per lunch), of buiten de deur, voor eigen rekening. De avondmaaltijden vinden in principe ook buiten de deur plaats, bij heerlijke lokale restaurantjes. Ook deze zijn voor eigen rekening. Over het algemeen geldt dat je in Italië voor relatief weinig geld heerlijk kunt eten en drinken. Op vrijdagmiddag om 14.55 gaat het vliegtuig weer terug naar Weeze.
Liever niet natuurlijk! Maar heb je echt een goede reden, dan is annuleren mogelijk. Bij annulering tot 12 weken voor aanvang krijg je 40% terug van je investering in de training en logies/ontbijt. De meerprijs voor de Short Video of het Videoportret, en de transferkosten worden voor 50% terugbetaald. Bij annulering tot 4 weken voor aanvang van de training krijg je 25% terug van investering in de training en logies / ontbijt. Bij annulering binnen 4 weken voor aanvang vindt er geen terugbetaling plaats, en ben je het volledige bedrag verschuldigd. Vanzelfsprekend zijn in alle gevallen de gemaakte reiskosten voor eigen rekening. Mocht er iemand in jouw plaats gaan (dit gaat altijd in overleg met mij) dan vervallen de transferkosten.
Naast het bedrag dat je betaalt voor 4 dagen logies & ontbijt in Italië, incl. de trainingen die gegeven worden, en mogelijk de video die je laat maken, komen er nog wat kosten bij. *De vluchtkosten (afhankelijk van wanneer je boekt, plm 100,-) *De autohuur (de kosten van de auto's die we huren voor de transfers van het vliegveld naar de loatie, en voor plaatselijk vervoer) worden verrekend over het aantal personen. Dit zal nooit meer zijn dan 45,- per persoon. *De lunch - 3 lunches a 10,- *Het diner - we eten steeds buiten de deur, en reken op 20,- / 25,- per maaltijd. We streven erna om het zo goedkoop mogelijk te houden. En als je ervoor kiest om een Short Video te laten maken, of een Videoportret, heb je een flinke korting t.o.v. de prijs die je er in Nederland voor zou betalen.
Stel zoveel vragen als dat je wil. Stuur me een mailtje, of stel je vraag via het Kontaktformulier. Ik beantwoord ze graag!

En wat vinden de klanten ervan?

 • Ik had een enorme drempel als het ging om foto's of video's. Maar ik realiseerde me dat ik, als ik succes wilde hebben met mijn bedrijf, het wel belangrijk is dat ik me zichtbaarder ga maken met video. Inmiddels begin ik het zelfs leuk te vinden!
  Renske Foekema - (H)eerlijk Helder Verkopen 

En wat vinden de klanten ervan?

 • Wat een vakwerk! Superblij met het eindresultaat. Goed afgestemd, en goede ideeën tot in detail. Echt een aanrader.
  Femke Bodde - Beeblij

En wat vinden de klanten ervan?

 • Gisteren heb ik samengewerkt met Margo Moonen. Zij is expert op dit gebied: ondernemers zichzelf te laten zien, hun verhaal laten vertellen in een filmpje. Eerst dacht ik dat ik meer extravert zou moeten zijn dan ik van nature ben om tot een goed filmpje te komen. Daarmee dacht ik ook dat het niets voor mij was. Door het oefenen met mijn verhaal voor de camera vertellen, en door meer en meer in contact te komen met mijn eigen verhaal (via de kernachtige vragen van Margo) is er een filmpje ontstaan wat ik wel durf te delen. Misschien niet perfekt, maar wel echt.
  Yvonne Stams - Casacoaching.nu - coachcollectief

En wat vinden de klanten ervan?

 • Jij helpt mij om een kader te bieden waarin ik mijn verhaal kan vertellen. En dat biedt mij heel veel houvast. Je biedt ruimte om te vertellen wat er verteld moet worden.
  Niet vanuit de oppervlakkigheid, maar vanuit 'wat is het verhaal wat hier getoond mag worden, wat hier naar buiten mag komen'.
  Dat doe je door je vragen, en met je aanwezigheid, je aandacht.
  En door jouw kennis en ervaring met de apparatuur, en de visie die jij hebt over hoe dingen in beeld moeten worden gebracht, en weten 'wanneer het goed is', krijg ik heel veel houvast.
  Ik hoef dan alleen maar het verhaal te vertellen. Jij doet de rest. Jij brengt het in beeld.
  Judy de Graaff - Het oogpunt

En wat vinden de klanten ervan?

 • Voor mij was dit een hele mooie methode om goed verwoord te krijgen waar het mij echt om gaat. Om dat ook uit te spreken en goed in beeld te brengen. De schroom om voor de camera te staan verdween als sneeuw voor de zon. Verder is Margo ook een heel prettig begeleider in dit traject. Een aanrader dus voor ieder die dit ook wil.
  Ton de Rooij - Rootonde

Want ik wil mezelf graag meer zichtbaar maken!

En zoals Walt Disney al zei: "If you can dream it, you can do it! But let's never forget .. It all started with a mouse"
En wij beginnen met een video 😉

Interessant voor anderen? Delen mag!

Kiekeboe-Kommunikatie