Wie is het gezicht achter, en de ziel van Kiekeboe Kommunikatie

Dat ben ik ... Margo Moonen.
Aangenaam kennis te maken ..

Geboren in Eindhoven op 18 januari 1964. Drie weken te vroeg ..
Niemand zag het aankomen, en niemand was er klaar voor. Ik eigenlijk ook niet, want ik moest nog een paar weken naar het ziekenhuis, de couveuse in.
En daar dachten ze dat ik het niet zou halen ..

Niets bleek minder waar, en ik groeide uit tot 'Hollands Glorie' (waar ik niet heel blij mee was, als tiener zijnde ūüėČ
Daar waar het leek dat er weinig leven meer inzat, werd opnieuw leven ingeblazen.
Daar waar angst om de hoek kwam kijken, won het vertrouwen.

En dat zijn nu net de thema's waar ik me heel graag mee bezig houd. Die als een rode draad door mijn leven lopen ..

Die mijn aandacht vangen, en waar anderen als vanzelf mee naar mij toe komen.

Kiekeboe communicatie-42 - bewerkte kopie

 

Want onze leer-thema's (dat wat we zelf te leren hebben, en/of te delen hebben met onze omgeving) dienen zich al vroeg aan. In de zwangerschap, bij de geboorte, tijdens je babytijd, bij de eerste stapjes, in de peuter- en kleutertijd, in je pubertijd, als student en als jong-volwassene. En ook daarna, als je gaat werken, een vaste relatie krijgt, en (een) ouder wordt.
Bij de bevalling van je kind, en het grootbrengen en opvoeden .. ook daar kom je weer je thema's tegen.
En ook in je werk, of je ondernemerschap, kom je jezelf tegen.
Je wordt continu gespiegeld door je klanten, je collega's, je achterban en .. je bankrekening!
En dat kan soms best heel confronterend zijn.

Je hele leven kom je je thema's tegen. Ook aan het einde van je leven. Net zolang totdat je je thema's durft aan te kijken. Durft te voelen wat het met je doet.

En omdat jouw eigen thema's zo onlosmakelijk verbonden zijn met de kwaliteit van je leven, je gezondheid, en ook je ondernemend leven, kan ik niet anders dan  op die manier jou spiegelen en bewust maken van de rode draad die in jouw leven speelt. Je bewust maken van het feit dat het leven je niet zozeer overkomt, maar veel eerder een gevolg is van de keuzes die je maakt in je leven.

Hier ligt mijn hart, en hier ligt mijn kracht ..

Portret Margo1

 

 

En wie ben ik nog meer?

Ik ben een dochter, een zus; ik ben getrouwd en ik ben moeder; ik ben 'n vriendin, een schoondochter en - zus;
ik ben (peet)tante, een nichtje; ik ben ondernemend en ondernemer; ik ben collega, student; ik ben een zoeker, creatief, eigenwijs, Itali√ę -fan en ik ben zoveel meer dan dat..

Mijn familie ..

Bestaat uit mijn gezin nu: man- en kindlief. En drie ongeboren broertjes en zusjes, zij horen ook bij ons ...
Bestaat uit mijn gezin van herkomst; mijn ouders en twee zussen, waarvan mijn vader en middelste zus veel te vroeg zijn overleden. Bestaat ook uit mijn opa's en oma's, en al mijn voorouders. Zij zijn mij voorgegaan. Hier ben ik hen dankbaar voor. Samen maken zij deel uit van mijn leven.

Ik ben dol op.. Itali√ę. Op Snuf, ons konijn, en Loet, onze prachtige Australian bernedoodle. Ook op foto-en filmappjes en wandelen in de natuur. En zoveel meer dan dat ..

Loetje 5

Waar ik in geloof .. 

Als kind al verwonderde ik mij erover dat veel mensen zo wanhopig hun best doen om zich anders voor te doen dan dat ze zijn. En daar heel goed in zijn. Uit de weg gaan van minder gewenste emoties leek een doel op zich te worden, en het masker dat ooit zijn dienst bewees lijkt te zijn vergroeid met het gezicht erachter.
Ik was altijd nieuwsgierig naar dat wat zo angstvallig werd verborgen, en nog vaak.  En benieuwd naar de drijfveren die maakten dat het masker ooit werd opgezet.
Nieuwsgierig naar wat er nodig is bij iemand om het ook weer af te kunnen zetten, en te realiseren dat het uiteindelijk een keuze is om het masker te dragen, of niet ..

 

Mijn passie .. 

is om mensen weer bij hun eigen ik, hun eigen verlangens te brengen. Te enthousiasmeren om te doen wat je als kind al graag wilde. En dat hoeft niet persé iets groots te zijn, maar wel iets waar jij zelf blij en gelukkig van wordt.

Via vele opleidingen heb ik me verdiept in de mens;  zowel in het lichaam als in de geest .. in Body en Mind. Door me in beiden verdiept te hebben, heb ik geleerd dat het ene zich direkt vertaalt in het andere. Waarmee je als mens dus ook een prachtig instrument in handen hebt om jezelf weer te genezen.
En naast de talrijke opleidingen ben ik een hele ervaren ervaringsdeskundige ..
Uit eigen en andermans ervaring kan ik vertellen dat het zelfgenezend en zelfsturend vermogen van de mens heel groot is.

Inmiddels kan ik terugkijken op bijna 25 jaar coachervaring en docent/ trainerschap. Waarin ik met vallen en opstaan geleerd heb. En nog steeds blijf ik me ont-wikkelen .. gewoon, omdat het zo leuk is.
Net zo leuk als al mijn kennis en ervaring te mogen delen met jullie. Omdat ik erin geloof dat we allemaal de wereld een beetje mooier kunnen maken door te durven kiezen voor dat wat waar we diep in ons hart naar verlangen.

Zoals Nelson Mandela dat al schreef in zijn inauguratierede:

" Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn." 

Zet de 1e stap, en deel je verhaal. In welke vorm dan ook.

 

 

 

 

 

Hieronder kun je (tijdelijk) de documentaire zien die ik gemaakt heb over een stukje van mijn leven.
Met deze film ben ik in december 2017 genomineerd voor Het beste Brabants Talent bij het Eindhovens Film festival.

 

Deze familiefoto is verwerkt op een prachtige SHWL van Paula van Overveld.

 

 

 

In de media