Wie het laatst blogt .. blogt het best!

Heb jij een onderneming, zit je vol goede voornemens en heb je dit jaar een vrijwel identiek things-to-do-lijst gemaakt als een jaar geleden?
Begin je steeds vol goede moed, heb je allerlei plannen, maar kom je niet echt vooruit met je bedrijf?
Herkenbaar he? Soms zelfs pijnlijk herkenbaar…

Geen paniek, je bent niet de enige, maar wel uniek!

Enig idee hoeveel berichtjes ik de laatste maanden van het afgelopen jaar heb ontvangen van vrouwelijke collega’s die afscheid hebben moeten nemen van hun droom, hun eigen bedrijf, waar ze met hart en ziel mee zijn gestart, aan hebben gewerkt, om het uiteindelijk op te moeten geven .. omdat het niet winstgevend genoeg was?

En weet je wat het effect was op mij, toen ik las of hoorde dat ze waren gestopt met hun eigen onderneming? Ik schaamde me, ik schaamde me diep .. Omdat ik wist dat ik ze had kunnen helpen, dat ik een hele goede kans had te kunnen voorkomen dat ze ten onder gingen. Omdat ik weet wat de oorzaak kan zijn als een onderneming niet loopt, stagneert. En wat heb ik gedaan? Ik heb me verstopt achter mijn laptop, in plaats van me te laten zien aan  de ondernemers die me nodig hebben.

Ook ik had bijna de wereld mogen laten weten .. sorry mensen, het is me niet gelukt. Er zijn zoveel vergelijkbare coaches en trainers in het land, en dan de crisis nog .. Begrijp me goed, er is niets mis met toegeven dat iets niet lukt. Het is wel heel jammer het toe te moeten geven terwijl het helemaal niet nodig is.

Gelukkig werd ik net op tijd wakker, en heb ik mezelf in beweging kunnen zetten. Zoals ik dat ook bij jullie ga doen. Hoe ik dat heb gedaan? Door te DOEN, en door hulp in te roepen. Mezelf te laten coachen, in plaats van aan te blijven modderen.  Door daar waar nodig te investeren, risico’s te nemen, samen te werken, stappen te zetten. Met vallen en opstaan ..
Door me te realiseren dat we allemaal uniek zijn, en met onze onderneming allemaal iets unieks bij te dragen hebben aan de wereld. Dat we onze omgeving tekort doen door onszelf onnodig klein te maken.
Door in plaats van beperkende gedachten ruimte te geven,  in iets anders te gaan geloven. In gedachten en overtuigingen die mij energie geven, me blij maken, en me het vertrouwen geven dat ik en mijn onderneming het gaan maken in 2013!

Prendiamo il primo passo!

Oftewel .. laten we samen de eerste stap zetten!

Want het is nooit te laat .. immers, wie het laatst blogt .. blogt het best!

Margo

1 reactie

 1. mireille op 9 januari 2013 om 19:59

  moooooi, Margo !!!
  blij dat je er weer / nog bent…
  inderdaad, ik merk het ook aan mezelf, n nieuw jaar, en nu ?!
  ik ga al ‘sippent’ het nieuwe jaar in….nix aan….

  ik stap met je mee ! mier x

Laat een reactie achter