Het grote boek van Sinterklaas ..

Bijna is het zover .. vol verwachting klopt ons hart ..
Zou de Sint ook dit jaar weer pakjes komen brengen? En zit er iets bij wat op het lijstje staat?

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ieder jaar beleef ik de Sinterklaastijd zoals die vroeger bij ons thuis werd gevierd, weer een stukje opnieuw.
Er hing een magische deken over de dagen rondom zijn verjaardag, en om eerlijk te zijn voel ik die nu nog steeds een beetje. Dit jaar maken we  hier in huis voor het eerst een surprise voor elkaar, want het is bekend dat de Sint niet echt bestaat. Maar dat doet geen afbreuk aan de prettige geheimzinnigheid die er omheen hangt.

Eén van de leukste onderdelen van het Sinterklaasfeest vond ik altijd het maken van het verlanglijstje. Je mocht dan vrijuit wensen wat je wilde, wat natuurlijk niet wilde zeggen dat je dat ook kreeg ..
Maar het gevoel van de sky is the limit was heerlijk om je aan over te geven. En .. dat is het nog!
Als jij nu een lijstje mocht maken van alles wat je wilt hebben, wilt doen of wilt zijn in je leven, wat zou je er dan opzetten?  En je mag alles wensen wat er in je opkomt, zonder financiële of fysieke beperkingen, of andere belemmeringen..

Wat staat bij jou dan bovenaan je lijst?
En niet alleen, wat zou je willen hebben, maar vooral, wat zou het je geven? Welke waarde wordt er dan vervuld?
Om een voorbeeld te noemen .. ik zou wel een filmstudio willen hebben, met alles wat daar bij hoort, zodat ik alles wat ik bedenk ook om kan zetten in een produkt. Dan kan ik mijn creativiteit vorm geven. En als ik dat kan, ben ik blij, stroomt de energie in mij, en voel ik me vitaal.
Of ik zou een schrijver willen zijn, zodat ik een boek kan schrijven voor grote en kleine kinderen, met daarin alle wijsheid die ik in me heb verpakt in een verhaal, waarmee ik voor anderen  het leven een stukje mooier of makkelijker kan maken. Dat geeft mij het gevoel dat ik mag bijdragen aan de groei van de wereld, van de mens.

Als je nu vandaag of morgen met de hond gaat wandelen,  in de auto zit, of een ander vrij momentje hebt, ga dan eens jouw lijstje maken. En sta dan eens even stil bij waar jij diep in je hart naar verlangt ..
Want al is de Sint nog maar even in ons land, het is nooit te laat om je verlangens te gaan leven..

 

Laat een reactie achter