En .. heb jij een keuze kunnen maken?

Zo net na de verkiezingen is het een mooi moment om eens stil te staan bij jouw keuze-gedrag.
Hoe maak jij eigenlijk keuzes in je leven?

De manier waarop je  tot een keuze bent gekomen bij de verkiezingen is waarschijnlijk een mooie afspiegeling van hoe jij je keuzes maakt in het dagelijks leven.
BEN JIJ JE HIER BEWUST VAN? 

Ga voor jezelf eens na hoe jouw keuze tot stand is gekomen:
– Je hebt gekozen voor .. omdat je dat altijd al gedaan hebt.
– Omdat het de keuze van je ouders is, of die van je omgeving. Ook al wilde je in je hart anders stemmen.
– Je hebt je durven te onderscheiden, en staat achter je eigen keuze. Ook al wijkt die af van je omgeving, of van de verwachting die mensen van je hebben.
– Je bent een idealistische kiezer, of je kiest meer vanuit strategisch oogpunt.
– Je kiest voor ‘winst’ op korte termijn, in plaats van op lange termijn: kort geluk, lange pijn, of korte pijn en lang geluk.
– Je kiest vooral voor je eigen belang, of juist voor het belang van de samenleving.

OF BEN JIJ DE EEUWIGE TWIJFELAAR, die niet kan kiezen? Niet weet wat ie wil?
Die iedereen tevreden wil houden? Alle opties open wil houden?
Die de perfekte keuze wil maken, en als dat niet lukt liever helemaal niet kiest. Of toch kiest, om maar iets te kiezen?

Misschien herken je je in één van de bovenstaande omschrijvingen, of heb je nog een andere manier van keuzes maken. Bij de verkiezingen, maar ook in je dagelijks leven.

Belangrijk om je te realiseren is dat al onze keuzes drijfveren hebben die eraan ten grondslag liggen, en waar we soms nauwelijks weet van hebben.

Door meer bewustzijn, inzicht te verkrijgen in ons keuzegedrag, en te achterhalen wat ons aanstuurt bij het maken van een keuze, hebben we een belangrijk instrument in handen ..

Want de wijze waarop jij je keuzes maakt is heel bepalend voor de kwaliteit van je leven. Verandering en groei beginnen bij bewustwording ..

WIL JIJ MEER WETEN OVER KEUZES MAKEN? En je Mind leren stretchen?

Schrijf je dan (rechtsboven) in voor de Kiek-E-zine, zodat ook jij leert hoe je met bewuster kiezen meer richting kan geven aan je eigen leven!

 

Laat een reactie achter